Het bridgespel.

Bridge behoort tot de denksporten.
Het is een spel voor jong en oud.
Het prikkelt de hersenen. Men is sociaal bezig.
Bridge is een super spannend spel.
Het aantrekkelijke van bridgen is, dat elk spel zijn kansen heeft, zowel voor de spelende partij als de tegenspelende partij.
De 13 kaarten die men krijgt zijn telkens weer een verrassing , als een cadeautje dat men gaat uitproberen.
Bridge wordt met vier personen gespeeld. De personen die tegenover elkaar zitten vormen een bridgepaar. Zij zullen voor de hele avond, vaak voor vele jaren een bridgepaar vormen. Bridge is dus een teamsport. Hun afspraken moeten aan hun tegenstanders bekend zijn. Dat maakt het bridgespel tot een eerlijk, een edel spel.
Al biedend, soms vele rondes lang, probeert een paar elkaar inzicht te geven in wat men noemt: "de hand", om zodoende samen in het juiste bod te geraken. Dat is het bod dat het meest in scorepunten oplevert.
Men probeert zoveel mogelijk slagen te maken.
Het aparte van bridge is, dat de kaarten van de partner van de leider open op tafel komen te liggen.
Iedereen ziet dus de helft van alle kaarten.
Het leren bieden vraagt om discipline: goed luisteren naar elkaar; zelf de juiste informatie geven; kansen berekenen. Het moet geleerd worden. Er zijn daar vaste afspraken in. Bridge is geen gokspel. Het spelen vraagt vooral om inzicht. Daarin zijn uiteraard vele strategieŽn te volgen. Regels en ervaring bewerkstelligen om dat uiteindelijk onder de knie te krijgen.
Het plezier te ervaren slim te zijn geweest geeft telkens weer die heerlijke kick!
En gaat het eens mis: na zo'n zeven minuutjes heeft men toch weer nieuwe kaarten!!!

 Terug